Beach art in Leffrinckoucke(Fr)

Klik hier voor meer foto’s!

In het buitenland en toch niet ver.Het strand van Leffrinckoucke,aanpalend aan Malo-les-bains en Dunkerque.Gekende plaats voor watersporters,strand-en duinwandelaars.Les Dunes Dewulf tussen Zuydcoote en Leffrinckoucke zijn gekende trajecten voor de natuurwandelaars.Op de stranden nog veel oorlogsrestanten van de Atlantikwall.Decor van diverse films(oa.Weekend à Zuydcote)Daar werd ook geschiedenis geschreven,denk maar aan de operatie Dynamo in 1940. De bunkers zijn geliefkoosde objecten voor graffiti kunstenaars.Het meest opvallende  is het adembenemende kunstwerk van de Duinkerkse kunstenaar Ano Nyme,kind van de streek..Hij beplakte een bunker met stukjes spiegel.Meer dan een jaar werkte er aan.Daarbij kreeg hij de hulp van van kunststudenten en inwoners uit de streek.Zij bezorgden massaal kapotte spiegels.Door het met spiegels te beplakken wordt het werk als het ware onzichtbaar en valt daardoor extra hard op.De wolken en de weerkaatsing van de zon zorgen voor een fascinerend schouwspel.De plaats is uitgegroeid tot een aantrekkingspool voor menig fotograaf.Een aanrader voor liefhebbers van een winterse strandwandeling ver van de drukte.In Leffrinckoucke bevindt zich nog een fort in de duinen,maar dat is voor een volgende reportage.

Dit bericht is geplaatst in Musea, Uitstappen met de tags . Bookmark de permalink.